Alla inlägg under september 2013

Av Helena hallin - 4 september 2013 20:08

Frukosten är helt klart den måltid jag har lyckats bäst med under denna resa! I lugn o ro äter jag rätt mängd och rätt protein/kolhydrater... det känns tydligt då jag har ordentlig ork på förmiddagen.

Denna underbara människa Therese som är dietist på CTFK har gett mig lite bakläxa på mina mellanmål som är för små och inte tillräckliga. Dessa dagar har jag gjort precis tvärtom vad hon har sagt till mig ;( endast ett ägg eller en banan. Och det är ju på tog för lite...men det är svårt att ha med sig något som är mer nyttigt som inte behöver stå kallt. Varm yoghurt eller en smörgås som legat i väskan i tre timmar är ju inte va jag vill äta precis :/

Försöker få i mig vatten, och lyckas ganska hyfsat...


Lunchen idag var väldigt intressant! Två studiekamrater och jag gick till ICA och köpte varsin plocksallad och satte oss på en parkbänk i solen. Hur skönt o mysigt som helst.

Plötsligt kommer två medelålders människor med en liten lunchförfriskning i burk... dom hade nog förfriskat sig med en tio-tolv burkar innan oxå. :) 

Speciellt kvinnan, som hade förfriskat sig så pass att det blev dags för ett toalettbesök...nu fanns det ingen toalett i närheten, så hon gjorde som djuren... drog ner byxorna (inte för att djur har byxor kanske) och satte sig o kissade 5 meter ifrån oss.   

Japp, där var det mysiga slut! Tur att vi hade hunnit äta klart!!

"-Nämen va säger ni tjejer, skulle inte en kaffe nere på prästgatan sitta fint??"   

På uteservering i solen fick vi oss en kaffe...

En av studiekamraterna som bor i Östersund slöt upp med oss, och jag berättade om vår lunchunderhållning.

"-Oj, satt ni i kyrkparken...jaha, det är A-lagarnas park kan man säga..."

Så där ja...nu vet vi det!

Man slutar aldrig att förvånas ;)


Min härliga studiekamrat från Visby och jag gick till en liten mysig restaurang och åt middag.

Supertrevlig service, jag fick ta oxfilé från barnmenyn, och dom anpassade tillbehören åt mig.

Jättefint upplagt och gott! Det enda jag kan anmärka på där, är väl att stekgraden blev anpassad för barn. Det vill säga att den var well done. Jag hade velat haft den medium rare. 

Servitrisen glömde fråga, och jag glömde att säga hur jag ville ha den.

Men det var gott och mört och helt klart värt 99:-


Tillbaka på hotellet så blir det idol och en banan o ett glas vatten... uruselt kvällsmål...men jag ska bättra mig när jag kommer hem!   



Av Helena hallin - 3 september 2013 20:21

I Östersund...på hotell Linden...lääängst bort från Skolan :) 

När jag kom fram igår kväll tog jag en promenad till skolan för att kolla avståndet. Ca 2 km o tog ungefär 20min att gå. Perfekt! Jag får vardagsmotionen till och från skolan, för jag lär inte orka göra nångting annat dessa dagar. Och efter att sitta still så många timmar är det skönt att få komma ut och röra på sig. Jag är nöjd!

Hotellet i sig är inget lyxhotell på något vis... möbler och inredning är gammalt o lite småsunkigt. Men rummet är rymligt, det är rent, gratis wifi, frukosten duger ju verkligen till mig som knappt äter nåt.

Hårdkokta ägg, perfekt...1 ägg åkte direkt ner i väskan för mellis... till frukost blev det en knäckemacka med ost/skinka och gurka, lite yoghurt m müsli och en kopp kaffe.


Föreläsningarna hålls på Lernia, och där har dom även restaurangutbildning som står för restaurangen.

Dagens lunch, en lagom stor portion för mig...80:- dessvärre var det inte så gott att det var värt fullpris ;)

Till eftermiddagsfika skulle skolan bjuda på smörgåstårta...grrrr....helvete...typiskt!

Jag hade informerat att jag inte kunde äta det, och inte heller något annat mjukt bröd men att jag gärna tog en knäckebrödsmörgås med något gott pålägg...happ... det hade glömts bort...

Ingenting kunde dom göra åt det, men sa att jag kunde ta ett äpple om jag ville...okej sa jag och gick till fruktkorgen.

Plastäpple!!! Tack för den...

Det slutade med en knäckebrödskiva utan nånting på...medan dom andra mumsade smörgåstårta...ja nej jag är inte bitter!! ;)

Grymt bra träning det här, hur det kommer att vara i framtiden med maten... går absolut ingen nöd på mig, jag har mumsat så mycket smörgåstårta tidigare, så det kan jag leva utan.


18:30 slutade dagen...en sväng förbi ICA för att se om det fanns någon färdigmat som jag kunde micra i matsalen. Härligt, dom hade plockmat...som plocksallad fast fyra olika varmrätter. Viltskavsgryta med ris... helt okej! Plockade ihop min lilla låda... 18:- det kompenserade den "dyra" lunchen ;)


Vid presentationen idag berättade jag att jag var "nyopererad", mest för att dom inte ska undra varför jag kanske sitter o petar i maten...fick jättepositiv respons, många nyfikna frågor och en tjej som själv funderar på operation och vill sitta ner o prata lite för att ställa lite frågor.

Att öppet prata om allt vad det innebär att operera sig kanske kan hjälpa någon mer... jag berättar mer än gärna, jag vet ju själv hur nyfiken jag var innan!


Det blir en tidig kväll...kanske till och med kommer att somna innan det är dags för sista mellanmålet... men en sån här dag kan det väl få vara okej?


Over and out! Utan en enda kul smiley idag...

Av Helena hallin - 2 september 2013 16:25

Sitter på Bromma flygplats... två timmar till flyget mot Östersund går... har pluggat lagtext, eller... jag har fört ögonen upp och ner på sidorna vi skulle läsa. Kanske att hjärnan registrerade var tionde ord...kanske...

Lagtext är inte så upphetsande läsning, det är ju inte på "50 nyanser"-nivå om vi säger så ;)

Jag får helt enkelt läsa dom sidorna igen vid ett annat tillfälle...

Bromma flygplats är inte heller så upphetsande...men det är inte så långa avstånd till nånting och jag fick ett bra bord inne i ett hörn. Dessvärre så sitter stå-upparen Thomas Pettersson vid bordet bredvid och pratar med stora bokstäver...speciellt kul är han inte heller...


Teddie fick leka sjuksyster igår, och tejpade ihop mitt sår. Känns och ser bättre ut idag, så jag skippade vårdcentralen. Är ju ingen infektion, så jag avvaktar.

Tyvärr så tyckte personalen på CFTK att jag skulle avvakta med träningen en vecka till. Tills det har läkt ordentligt. Naturligvis vettigt och helt rätt...men jag var ju så sugen på att börja på fredag när jag kommer hem   

Men... jag får snällt vänta ytterligare några dagar. Den som väntar på något gott... :)


Börjar faktiskt märka lite resultat i kläderna nu. Inga jättesensatationer, men kläder som har suttit som ett andra skinn släpper nu igenom lite luft :)

Dubbelhakan har minskat en aning, och det är nästan så att man kan skymta ett par nyckelben.

Vägde mig idag, eftersom jag inte är hemma i morgon, ett kilo har minskat på vågen sen förra veckan.

Jag är nöjd med det, tänker att 1kg i veckan är precis lagom för att jag ska hinna med både i kropp och knopp.

Sen tror jag att dom stora skillnaderna sitter i centimetrarna och inte i kilona! Dom första två veckorna hade jag minskat 9cm runt höften och 7cm runt midjan... det är ju finemang det! Ny mätning sker nästa tisdag och då även första fotot för att se om det "syns" någon skillnad ;)


Snart är det dags att titta vad "Forno Romano" har att erbjuda en liten mage till middag...




Av Helena hallin - 1 september 2013 14:14

Den svåraste utmaningen är helt klart att äta sakta! Fy sjutton så svårt det är!!!!

Jag var jätteduktig förra veckan, men nu när jag har börjat att tugga mer, så ökar även tempot med att ösa in mat i foderluckan...suck...

Det resulterar naturligtvis i lite obehag. Obehaget går över efter ca en kvart, och är inte farligt, bara obehagligt.

Men att det ska vara så svårt...?? Okej, middagen ikväll ska (!) jag äta lugnt o sansat.


Igår åt vi pulled pork, perfekt mat för magen, det är så mört så det nästan är färdigtuggat ;)

Vet inte om jag var för hungrig, eller om jag druckit för mycket vatten innan, för efter 2 msk kött och 2 msk sallad så var magen full.

Efter en timme ungefär så blev det lite äppelpaj, gick bättre än ost- och skinkpajen! :D

Det blev inte så mycket paj, men kanske 3 msk och 0,5 msk vaniljkesella. Gott var det!

Apropå gott, har idag ätit tre små rutor mjölkchoklad...yabba dabba dooooooo så gott alltså!! Och inte fick jag ont heller   


Har faktiskt haft en bra läkning och inga större problem vare sig under eller efter operationen. Ganska normal skulle jag tro...

Men idag fick jag en liiiiiten motgång. Förra fredagen tog jag bort stygnen, och det såg ju jättefint ut. Distriktarn satte på små sårplåster och kompresser ovanpå. Dom skulle jag idag ta bort och istället sätta på kirurgtejp.

Alla sår utom ett var jättefina! Men ett sår hade gått upp, och glipar nu några millimeter... tror att det kommer att bli ett fult ärr där om jag låter det självläka. Så jag blir nog tvungen att ringa vårdcentralen i morgonbitti, och hoppas att jag får en tid direkt på förmiddagen. Eftersom att jag ska med flyget klockan 14.00

Tack o lov inget allvarligt, såret var inte infekterat och är ju inte så stort. Det är mest irriterande, när allt har gått så bra innan... och att det ska hända när man ska åka iväg...

Men om detta nu är den komplikation jag ska få, så är det helt okej ;))

Presentation


Tankar runt min Gastric sleeve

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

gästbok

gästbok

Gästboken

Välkommen till min blogg! ;-)


Ovido - Quiz & Flashcards